sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Sa discutam despre natura din Romania

Pe www.romania-natura.ro, ne straduim, o mana de oameni, sa va tinem la curent, in limita putinului nostru timp disponibil, cu feeria de aspecte naturale care se desfasoara intre granitele noastre. Nu ca ar fi cele de afara neinteresante. Dar daca noi nu scriem, nu aratam, nu dam informatie la zi, atunci cine sa o faca?

Edituri straine isi trimit permanent reporteri si redactori in Romania si ofera anual publicului din SUA, Anglia, Franta, Germania, Cehia, Ungaria, Polonia si nu numai harti si ghiduri la zi, cu date permanent actualizate. Multe edituri de la noi vin cu ghiduri  „la zi”, dar acolo informatiile sunt cu 60 de ani in urma (de exemplu, pe Valea Cernei ni se spune ca este tot poteca de la Herculane in sus, nu drum asfaltat, de mult circulat de transportul in comun...).

Pe www.romania-natura.ro avem la inceput de an 2013 cam 2714 pagini A4 de ghiduri publicate si peste 6000 de pagini A4 de articole, harti de mari dimensiuni, stiri, premiere informationale. Desigur, este inca putin fata de imensitatea de frumuseti a teritoriului nostru natural. Contribuiti si Dvs.!

Pe www.romania-natura.ro vom prezenta in continuare, pe larg, diverse zone. Aici, pe blog, putem comenta unele aspecte sau povesti detalii pe care am considerat ca nu are rost sa le introducem intr-o prezentare obiectiva.

Ică Giurgiu
Bucsoiu, Muntii Bucegi, vedere in amanunt

25 de comentarii:

  1. FELICITARI, INCA ODATA, DOMNULE ICA GIURGIU, PENTRU INTREAGA DUMNEAVOASTRA ACTIVITATE.
    SALUT INITIATIVA DE A "CONSTRUI" O CALE DE DIALOG, COMENTARII,ETC. PRINTR-UN MIJLOC MODERN.
    SPER SA FIE UN SUCCES TOTAL.
    VA DORESC NUMAI BINE SI VIATA LUNGA.
    CU DEOSEBITA STIMA,
    Alexandru Miron - Bacau

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi am descoperit site-ul acesta. E fantastic! Felicitari pentru initiativa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim frumos pentru aprecieri. Va asteptam si in calitate de colaborator (vezi http://romania-natura.ro/node/20).

      I. Giurgiu

      Ștergere
  3. Extrem de interesant acest site ! Mai rar se gasesc (din pacate ) site-uri pe care sa se puna la dispozitie dezinteresat informatii+harti, lucru pt. care tin sa le multumesc autorilor.Toata stima !

    RăspundețiȘtergere
  4. Sănătate, Ică, te așteptăm cu aceeași nerăbdare cu care zilnic iți deschidem site-ul !
    Marelena & Radu

    RăspundețiȘtergere
  5. Voi doi sunteti, din punctul meu de vedere, cofondatori si sprijinitori permanenti ai site-ului: cu materiale/ articole excelent documentate si cu resurse financiare legale. Profit de ocazie ca sa va multumesc mult inca o data pentru numeroasele si solidele voastre contributii de pe site!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu inseamna ca daca in prezent va ocupati (Marelena si Radu Puscarciuc) mai mult de www.muntesiflori.ro, valoarea informatiilor puse de voi pe www.romania-natura.ro scade! Noi am construit si construim baze de date arboricole, pe care oricand putem insera noile acumulari informationale. De ce nu ne urmeaza si altii, asta nu prea mai e de mirare intr-o societate unde cam toata lumea cere dar nu ofera nimic in schimb.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cautand un ghid turistic despre Muntii Fagaras am ajuns pe site-ul dumneavoastra. Felicitari pentru informatiile complexe care le dati si pentru faptul ca doriti sa faceti cunoscute frumusetile tarii noastre.Mult succes in continuare. Cu respect: ing. Antonie Fanica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim. Va doresc sa ajungeti in Muntii FAGARASULUI, sa beneficiati de informatiile pe care grupul de autori ai hartii si ghidului le-au sintetizat si sa va duceti si dvs. contibutia cu informatii despre aceasta zona.

      Ștergere
  8. Buna ziua. As avea o posibila sesizare cu privire la harta realizata de dumneavoastra a muntilor Fagaras.

    Astfel, in urmatoarea harta:

    harta_fagarasului_est_57x57cm_16septembrie2012.pdf

    care poate fi descarcata de la adresa:

    https://sites.google.com/site/romanianatura23/home/carpatii-meridionali/fagarasului/fagarasului-ghid-harta-2012

    traseul marcat cu triunghi rosu, care porneste de la gura sudica a tunelului, iese undeva in creasta la vest de Balea.
    Totusi, am parcurs traseul si traseul iese undeva chiar deasupra lacului, asa cum se poate vedea in urmatoarea fotografie facuta fix in punctul in care triunghiul rosu intersecteaza banda rosie:

    https://lh4.googleusercontent.com/-NyEe18pgz6c/Uf9MB5QxNPI/AAAAAAAAVf8/S7W3SBOqV-0/s912/IMG_0617.JPG

    Pe harta dumneavoastra, traseul triunghi rosu iese undeva in apropiere de Vf. Paltinu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Harta la care faceti referire nu include nici Lacul Balea nici traseul marcat cu triunghi rosu care iese deasupra lui. Dar cealalta jumatate a hartii, vestul Fagarasului, da!
    Pentru ca tocmai ati parcurs acest traseu, va rog, mai faceti un mic efort, veniti cu o descriere a lui, folositoare si altora, insotita de imagini. In felul acesta deveniti coautor, ca si alti oameni interesati de Muntii Fagarasului, al noii variante a ghidului si hartii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am creat un jurnal foto cu portiunea aceasta de traseu.

    https://picasaweb.google.com/sterpumihai/GuraSudicaATuneluluiTransfagarasanCreastaPeTraseulMarcatCuTriunghiRosu?authkey=Gv1sRgCJTo_4zFn9K3Mg#

    In ceea ce priveste harta.. nu ma pricep asa bine la desenat trasee pe harta, insa am incercat sa schitez traseul asa cum consider eu ca ar trebui sa fie avand in vedere schimbarile de directie si punctul in care iese.

    Sper sa fie de folos!

    http://img838.imageshack.us/img838/4584/xkyp.jpg

    RăspundețiȘtergere
  11. Ati primit comentariul meu anterior? Am creat un jurnal foto si am schitat si traseul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles! Imediat ce am primit datele de la dumneata le-am publicat (vezi te rog noutatea 0905 la http://romania-natura.ro/node/16 ). Multumim frumos pentru colaborare. Va mai asteptam.

      Ștergere
  12. O foarte placuta surpriza la intoarcerea noastra de la Bucuresti (o saptamana de controale medicale care, din nou, nu ne-au dat timp sa ne intalnim !), cele doua noutati de pe romania-natura ((0927) Din Pasul Prislop, creasta Muntii Rodnei, de la Ineu la Gargalau, intr-o zi si (0928) Cascade si bujori in Muntii Macin) care preiau articole de pe site-ul nostru. Stii bine, ne onoreaza colaborarea cu tine !

    RăspundețiȘtergere
  13. Vor mai urma si alte citari/ trimiteri. Am sa incerc sa atrag atentia cititorilor asupra multor articole care trebuie citite.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua,

    Doresc daca se poate cateva informatii referitoare la un traseu montan de 2 zile.
    Eu impreuna cu cativa prieteni, dorim sa facem urmatorul traseu.Ziua 1: Predeal - Diham - Malaesti. Ziua 2: Omu - Babele - Caraiman - Jepii Mici - Busteni. Sau alte variante de trasee cu punct de plecare Malaesti.
    Daca in caz nu gasim cazare la Malaesti, cum ne recomandati sa parcurgem itinerariul??....Nu neaparat in ordinea care le-am prezentat mai sus. Si unde am putea inopta?( Babele, Omu sau Piatra Arsa?) Ne dorim sa ajungem in Malaesti, chiar daca nu o sa se poata inopta la cabana.
    Mentionez ca avem echipament adegvat pt. munte, am mai facut drumetii montane(traseee usoare de 1 zi), dar la Malaesti nu am ajuns nici o data!
    Ne puteti ajuat cu harti, sfaturi utile referitoare la traseu?

    Multumim frumos!




    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua si La multi ani !
    Superb articolul, de fapt fotografiile, din "Cetatile Ponorului, Bihor, cu rachetele de Craciun 2013".
    Felicitari domnului Andrei Stirbu. Nu stiu cu ce se ocupa dansul, dar a realizat fotografii care m-au impresionat foarte placut. Ii multumesc pentru aceasta si ii doresc numai bine si fotografii de ...Pulitzer.
    La multi ani si domnului Vasile Giurgiu, pentru Noul An 2014 si pentru ziua onomastica. Felicitari si recunostinta pentru ceea ce face.
    Alexandru Miron - Bacau

    RăspundețiȘtergere
  16. Vă mulțumesc!

    Îi urez și eu domnului Ică La Mulți Ani!

    Andrei Știrbu - București

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitări pentru intreaga activitate ! Veti gasi un sprijin puternic din partea comunitatii noastre.

    RăspundețiȘtergere
  18. La Multi Ani Clubului Speologic si felicitari pentru intreaga activitate !

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu ma pot abtine: absolut de exceptie descrierea expeditiei prin Desertul Negev din Israel.

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumim, Ica, pentru share-uirea filmului Exploratorul !

    RăspundețiȘtergere
  21. Felicitari!
    Promovarea frumusetilor acestei tari si interesul vadit, arata ca sunteti romani autentici, care vreti ca frumusetile si inteligenta natiei sa nu fie lasate in paragina - uitarii.
    Va doresc multa sanatate si succes in tot ceea ce faceti, ca sa promovati patria mama Romania!
    Cu stima!
    Nicu B

    RăspundețiȘtergere